Wykonanie
Któż z nas nie lubi wyjadać słodkiego,
czekoladowego kremu, zwanego Nutellą, prosto ze słoiczka? Wiedziałam, że nie ma osoby, która by tego nie robiła! A co powiecie na małe oszustwo? Będzie tak samo smacznie, słodko i
czekoladowo. Różnica jednak jest taka, że będzie zdrowiej i bez
cukru. Są chętni?Nie zrażajcie się składnikami, nie zastanawiajcie się, czy mam rację, po prostu zróbcie taki krem, spróbujcie! Zachwyćcie się smakiem i zajadajcie bez końca, bez najmniejszych wyrzutów. Smarujcie tym kremem kanapki, dodawajcie do owsianki, wyjadajcie łyżeczką albo jak ja - dodajcie do
serka wiejskiego.


serek wiejski z
płatkami owsianymi i kremem 'czekoladowym'

Przepis: słodki krem 'czekoladowy' (a'la nutella)puszka
czerwonej fasoli1/4 szkl (płynnego)
miodu8 (kopiatych) łyżek gorzkiego
kakaoFasolę odsączyć, wyłożyć na sitko i przepłukać chłodną
wodą. Wrzucić do blendera, dodać gorzkie
kakao,
miód i wszystko razem zmiksować, aż do uzyskania gładkiej masy.