Wykonanie
Zatęskniłam za owsianką. Mimo wakacji ostatnio ciągle gdzieś biegam, ciągle coś załatwiam, dużo robię, mało śpię. Aż tu nagle, mam nieco spokojniejszy dzień. Za oknem pogoda nie dopisuje - szaro, ponuro. Jakoś tak zimno, na dodatek pada deszcz. A więc owsianka. Lepszego śniadania na dzisiaj nie będzie. Ciepła, rozgrzewająca. Gęsta. Ze słodką
gruszką, ze słodką pastą tahini. Waniliowa. Tęskniłam za owsianką.




Przepis (jedna porcja):50g
płatków owsianych Halina200ml
mlekaziarenka z 1/2
laski wanilii1 (mała)
gruszka1 łyżka tahini1 łyżeczka
mioduMleko zagotować w rondelku. Wsypać
płatki owsiane, dodać ziarenka
wanilii i
miód. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki.
Gruszkę pokroić w plastry, udekorować nimi owsiankę. Następnie dodać tahini. Owsianka gotowa. Podawać.