Wykonanie
Kolejna odsłona pysznych owsianych batoników. Bardzo podobne piekłam kilka miesięcy temu - też owsiane, też z domową
konfiturą, ale
malinowo-
waniliową. Przepis na nie znajdziecie tutaj . Tym razem stawiam na nieco bardziej jesienne smaki. I ta wersja jest też odrobinę ulepszona! Batoniki są
cynamonowe, z
konfiturą śliwkową. Pysznie chrupiące, pysznie zdrowe! Pysznie jesienne. Nic, tylko się zajadać! Nic, tylko chrupać!







Przepis (10-12 batoników):2szkl
płatków owsianych Halina1szkl
mąki pszennej razowej100g
masła2 (średnie)
jajka100g (płynnego)
miodu1 łyżeczka
cynamonu1/2szkl
konfitury śliwkowej (u mnie: domowa)Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). W misce wymieszać
płatki owsiane,
mąkę,
masło,
jajka,
miód i
cynamon. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszke wyłożyć połowę masy owsianej, następnie
konfiturę i resztę masy. Wstawić do piekarnika. Piec przez 30 minut. Ostudzić. Pokroić na kawałki.