Wykonanie
Jakiś czas temu koleżanka mojej mamy dała mi paczuszkę
ciasteczek owsianych z pytaniem czy znam na takie przepis. Nie znałam, ale pomyślałam, że wymyślę. Wiedziałam, że muszą
mieć kakao, wyczuwalny był
miód, no i widać było
płatki owsiane.
Ciatseczka wyszły smaczne, w sam raz do porannej
kawy, jednak chyba nie do końca takie jak oryginał. No nic
będę próbować dalej.
Składniki:1 szklanka
mąki pszennej razowejpół szklanki
płatków owsianych100 g
masła1
jajkopół łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
miodu (dałam 2 łyżki
miodu i 1 łyżkę
syropu fiołkowego)1 łyżka
kakaoWykonanie:Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Masło topimy i studzimy.
Płatki owsiane miksujemy, ale niezbyt dokładnie. Mieszamy wszystkie składniki a następnie wykładamy kule na blachę. Kule spłaszczamy.
Ciasteczka pieczemy około 15 minut. Pozostawiamy na blasze do ostygnięcia (lekko stwardnieją).
/wydrukuj przepis/