Delikatnie słodkie i lekko wilgotne racuchy to świetny pomysł na szybki obiad.W dodatku do ich przygotowania potrzebujemy samych podstawowych składników,które znajdziemy pewnie w każdej kuchni.5 dojrzałych bananów2 szklanki mąki2 jajka1 szklanka gazowanej wody mineralnej1 opakowanie cukru waniliowego1/2 łyżeczki proszku do pieczeniasólolej do zmażenia* * *Banany obieramy i rozgniatamy widelcem.Żółtka mieszamy z wodą.Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.Następnie łączymy z bananami i białkami ubitymi ze szczyptą soli na sztywną pianę.Na rozgrzanej patelni smażymy racuchy do momentu, aż zarumienią się z każdej strony.Gotowe racuchy podajemy z syropem klonowym, miodem lub cukrem pudrem.Uwaga!Tłuszcz nie może być zbyt gorący, ponieważ racuchy przypalą się,a w środku najprawdopodobniej pozostaną surowe.