ßßß Cookit - przepis na Polędwiczki zapiekane z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Polędwiczki zapiekane z mozzarellą i suszonymi pomidorami

nazwa

Wykonanie

Planowałam Wam zaserwować ten przepis i to dania wczoraj, ale zgubiłam kartkę z przepisem i nie byłam wszystkiego pewna w 100%, więc raczę Was tym pysznym mięskiem dzisiaj. Polędwiczki wyszły kruche, mięciutkie i jak dla nas były doskonale doprawione, ale oczywiście możecie wymyślić coś własnego co z pewnością też będzie bardzo smaczne. Mam nadzieję, że takie dania pojawi się na Waszym stole chociaż jeden raz bo warto!
Składniki:
1kg polędwicy wieprzowej
słoiczek suszonych pomidorów
świeża bazylia
czarne oliwki
2 kulki sera mozzarella
3 ząbki czosnku
rozmaryn, oregano
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Polędwicę myjemy, nacieramy rozmarynem, oregano, rozgniecionym czosnkiem, solą oraz pieprzem, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Na natłuszczonej patelni obsmażamy polędwicę z każdej strony. Tak przygotowaną kroimy na 2-3 cm kawałki, układamy połówkę suszonego pomidora,plaster mozzarelli, oliwkę i całość przekuwamy wykałaczką. Następnie przygotowane mięso pieczemy w 200 stopniach przez 20-25 minut.
Można podać z pieczonymi ziemniakami i listkami świeżej bazylii.
Smacznego :)
1. Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać, połączyć z solą i ziołami prowansalskimi. Polędwiczkę wieprzową umyć, oczyścić. Natrzeć czosnkiem z ziołami, odstawić w chłodne miejsce na ok. 60 minut.
2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.
3. Na patelni rozgrzać oliwę. Wyłożyć mięso i obsmażyć z każdej strony na złoto. Zdjąć z patelni i pokroić na 3-4 cm kawałki. - See more at: http://kuchnia.it/dania_glowne/przepis_na_poledwiczki_z_mozzarella.aspx#sthash.XW4z71FV.dpuf
1. Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać, połączyć z solą i ziołami prowansalskimi. Polędwiczkę wieprzową umyć, oczyścić. Natrzeć czosnkiem z ziołami, odstawić w chłodne miejsce na ok. 60 minut.
2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.
3. Na patelni rozgrzać oliwę. Wyłożyć mięso i obsmażyć z każdej strony na złoto. Zdjąć z patelni i pokroić na 3-4 cm kawałki. - See more at: http://kuchnia.it/dania_glowne/przepis_na_poledwiczki_z_mozzarella.aspx#sthash.XW4z71FV.dpuf
1. Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać, połączyć z solą i ziołami prowansalskimi. Polędwiczkę wieprzową umyć, oczyścić. Natrzeć czosnkiem z ziołami, odstawić w chłodne miejsce na ok. 60 minut.
2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.
3. Na patelni rozgrzać oliwę. Wyłożyć mięso i obsmażyć z każdej strony na złoto. Zdjąć z patelni i pokroić na 3-4 cm kawałki. - See more at: http://kuchnia.it/dania_glowne/przepis_na_poledwiczki_z_mozzarella.aspx#sthash.XW4z71FV.dpuf
Źródło:http://kamciss-zyciezesmakiem.blogspot.com/2013/11/poledwiczki-zapiekane-z-mozzarella-i.html