Wykonanie

Planowałam Wam zaserwować ten przepis i to dania wczoraj, ale zgubiłam kartkę z przepisem i nie byłam wszystkiego pewna w 100%, więc raczę Was tym pysznym mięskiem dzisiaj.
Polędwiczki wyszły kruche, mięciutkie i jak dla nas były doskonale doprawione, ale oczywiście możecie wymyślić coś własnego co z pewnością też będzie bardzo smaczne. Mam nadzieję, że takie dania pojawi się na Waszym
stole chociaż jeden raz bo warto!Składniki:1kg
polędwicy wieprzowejsłoiczek
suszonych pomidorówświeża
bazyliaczarne oliwki2 kulki
sera mozzarella3 ząbki
czosnkurozmaryn,
oreganosól,
pieprzoliwa z oliwekPrzygotowanie:
Polędwicę myjemy, nacieramy
rozmarynem,
oregano, rozgniecionym
czosnkiem,
solą oraz
pieprzem, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na godzinę.Na natłuszczonej patelni obsmażamy
polędwicę z każdej strony. Tak przygotowaną kroimy na 2-3 cm kawałki, układamy połówkę
suszonego pomidora,plaster
mozzarelli,
oliwkę i całość przekuwamy wykałaczką. Następnie przygotowane
mięso pieczemy w 200 stopniach przez 20-25 minut.Można podać z pieczonymi
ziemniakami i listkami świeżej
bazylii.Smacznego :)


1.
Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać, połączyć z
solą i
ziołami prowansalskimi. Polędwiczkę wieprzową umyć, oczyścić. Natrzeć
czosnkiem z
ziołami, odstawić w chłodne miejsce na ok. 60 minut.2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.3. Na patelni rozgrzać
oliwę. Wyłożyć
mięso i obsmażyć z każdej strony na złoto. Zdjąć z patelni i pokroić na 3-4 cm kawałki. - See
more at: http://kuchnia.it/dania_glowne/przepis_na_poledwiczki_z_mozzarella.aspx#sthash.XW4z71FV.dpuf1.
Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać, połączyć z
solą i
ziołami prowansalskimi. Polędwiczkę wieprzową umyć, oczyścić. Natrzeć
czosnkiem z
ziołami, odstawić w chłodne miejsce na ok. 60 minut.2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.3. Na patelni rozgrzać
oliwę. Wyłożyć
mięso i obsmażyć z każdej strony na złoto. Zdjąć z patelni i pokroić na 3-4 cm kawałki. - See
more at: http://kuchnia.it/dania_glowne/przepis_na_poledwiczki_z_mozzarella.aspx#sthash.XW4z71FV.dpuf1.
Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać, połączyć z
solą i
ziołami prowansalskimi. Polędwiczkę wieprzową umyć, oczyścić. Natrzeć
czosnkiem z
ziołami, odstawić w chłodne miejsce na ok. 60 minut.2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.3. Na patelni rozgrzać
oliwę. Wyłożyć
mięso i obsmażyć z każdej strony na złoto. Zdjąć z patelni i pokroić na 3-4 cm kawałki. - See
more at: http://kuchnia.it/dania_glowne/przepis_na_poledwiczki_z_mozzarella.aspx#sthash.XW4z71FV.dpuf