Wykonanie
            
Zupy i różne kremy to świetna opcja obiadowa na panującą obecnie pogodę. Wieczorem można wszystko przygotować i następnego dnia po przyjściu ze szkoły/pracy już mamy ciepły i pożywny posiłek :) Dodatkowo takie kremy możemy modyfikować na wiele sposobów i za każdym razem tworzyć inną wersję. Ja 
jadłam z 
jajkiem w koszulce, a moja mama z dużą łyżką 
jogurtu greckiego.Składniki:1 duży 
brokuł1 
marchew2 
ziemniaki1 
pietruszkasól, 
pieprzjogurt greckijajkonatka pietruszkiPrzygotowanie:Wszystkie warzywa myjemy. 
Marchew,
ziemniaki i 
pietruszkę obieramy. Odcinamy ogonki 
brokuła i gotujemy same różyczki z innymi warzywami do miękkości.Następnie całość blendujemy, doprawiamy 
solą i 
pieprzem i doprowadzamy do wrzenia.
Natkę pietruszki myjemy i siekamy.W małym garnuszku gotujemy 
wodę. Kiedy 
woda zacznie wrzeć do szklaneczki wbijamy 
jajko i następnie lekko zanurzając ją w gorącej wodzie wpuszczamy do garnuszka całą zawartość. 
Jajka gotujemy około 4-5min, do momentu wypłynięcia na wierzch. Wyjmujemy je za pomocą łyżki i wrzucamy do nalanej miski z kremem. Obsypujemy 
natką pietruszki.Smacznego :)

