Wykonanie

Od dłuższego czasu na blogach kulinarnych oraz różnych forach internetowych spotykam się z
kaszą w postaci śniadania. Byłam nastawiona do tego pomysłu troszeczkę sceptycznie, ale mimo wszystko się skusiłam. Muszę przyznać, że takie śniadanie syci mnie na długi czas, a jednocześnie czuję się po nim lekko i mam , że mój organizm otrzymał pożywne i zdrowe rzeczy! Przygotowuję wszystko wieczorem, więc rano jest to jedynie kwestia podgrzania :)Składniki:1 łyżka
kaszy gryczanej niepalonej1 łyżka
amarantusa2 łyżki
płatków owsianych1 łyżka
kaszy jaglanej3
suszone morele1 łyżeczka
owoców goji
cynamon i
kurkuma do smaku1 łyżka
miodumelonPrzygotowanie:
Morele i
owoce goji zalewamy
wodą i odstawiamy do lodówki.
Kaszę,
płatki i
amarantusa również zalewamy na noc
wodą. Pamiętajcie, żeby przed zalaniem sparzyć
kaszę jaglaną!Rano odsączamy
owoce, wrzucamy je do garnuszka i wszystko gotujemy około 5-8 minut. Na koniec dodajemy
cynamon i
kurkumę (ja
daję po 1/3 łyżeczki) oraz
miód.Jako dodatek można dołożyć świeży
owoc np.
melona,
kiwi,
jabłko.Smacznego :)
