Wykonanie
Kochani, dzisiaj bardzo ważny dla mnie dzień- studniówka. Oczywiście, stres jest, ale również dreszcz emocji i ogólna ekscytacja. Przygotowania trwały już od jakiegoś czasu, więc z pewnością wszystko się uda i każdy będzie chętnie wracał wspomnieniami do tego dnia :)

Dzień zabiegany, a przecież trzeba jeść. Mam dla Was coś zdrowego, lekkiego, ale dającego uczucie sytości. Dodatkowy plus to możliwość kombinacji z dodatkami lub samym
serkiem (zamiast naturalnego sprawdzi się
waniliowy). Inne placuszki z wykorzystaniem
serka znajdziecieTUTAJ :)Składniki:/8 sztuk/100g
mąki ryżowej1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1
jajko30g roztopionego
masła150g
serka homogenizowanego1/2 szklanki
mlekadodatkowo:
syrop klonowykandyzowane
jagodyorzechy włoskiePrzygotowanie:W misce ucieramy
jajko z
masłem i
serkiem homogenizowanym. Stopniowo dodajemy
mąkę oraz proszek. Dolewamy
mleko, żeby ciasto nie było zbyt gęste.Na patelni rozgrzewamy
olej i za pomocą łyżki wykładamy ciasto. Placuszki smażymy z obu stron do zarumienienia.Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami. U mnie
syrop klonowy,
orzechy włoskie, a także kandyzowane
jagody.Smacznego :)

