Wykonanie

Witam Was po tej niezamierzonej, a jednak koniecznej przerwie. Zastanawiałam się, czego dawno nie robiłam, a czym chciałabym się podzielić. Stwierdziłam, że takiego śniadania właśnie u mnie brakowało w ostatnich dniach. Apetycznie wygląda i syci na długo, a dodatkowo jest to wersja słodka, więc już zupełnie podbija moje
serce! O czym mówię? Naturalnie chodzi o NALEŚNICZKI ! Nie wiem czy wiecie, ale jak widzę w karcie naleśniki lub placuszki to w 96% można być pewnym, że właśnie to danie zamówię. Dlatego, jeśli tylko znajduje czas to chętnie przygotowuję sobie je w domu i kombinuje z dodatkami oraz składnikami ciasta- nie może być zwyczajnie bo wtedy jest nudno! Tym razem postawiłam na
mąkę ryżową i pełnoziarnistą . Zastanawiacie się czy warto? Zapewniam Was, że tak! :)Składniki:ciasto:1 szklanka
mąki ryżowej1/2 szklanki
mąki pełnoziarnistej2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia250 ml
mleka1
jajko3 łyżki
syropu klonowego3 łyżki roztopionego
masła1 łyżka
sezamunadzienie:200g
serka typu Bieluch60g
malin2 łyżki
syropu klonowegoPrzygotowanie:Ciasto:
mąki,
proszek do pieczenia i
sól mieszamy ze sobą. W oddzielnej misce łączymy
jajko,
mleko oraz
syrop klonowy. Mokre składniki dodajemy do suchych i wszystko mieszamy przy użyciu widelca. Na sam koniec dodajemy
sezam. Gotowe ciasto odstawiamy na 10 minut.Nadzienie:
Ser łączymy z
syropem oraz
malinami. Ewentualnie cześć
malin można zostawić do dekoracji.Podanie: Naleśniki smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zarumienienia. Gotowe przekładamy nadzieniem
serowym, a wierzch zwieńczamy
cukrem pudrem. Zajadamy natychmiast.Smacznego :)

