Wykonanie
Oczywiście
czekolady nie może zabraknąć w moim jadłospisie, dlatego macie pyszne
ciasteczka kakaowe. Miały być z kawałkami
czekolady, ale to już by była przesada moim zdaniem. Są szybciutkie w wykonaniu i dają dużą przyjemność c:Składniki:1 szklanka
mąki2/3 szklanki
kakao1 , 5 łyżeczki proszkuszczypta
soli3
żółtka2/3 szklanki
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowegoPrzygotowanie :
Masło roztopić. Mikserem utrzeć kogel-
mogel z
żółtek oraz
cukru.Dodać suche składniki oraz rozpuszczoną
margarynę i ponownie zmiksować.Nabierać po łyżeczce ciasta i wykładać lub formować kuleczki (co
daje więcej radości).Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25-30 min. Należy pamiętać o przekładaniu blachy po około 15 min pieczenia.Smacznego! c:

Przed..

Po..