Wykonanie

Wreszcie udało mi się zmobilizować i z pomocą Patrycji (i Asi..) mogłam zjeść porządne placuszki! Zdrowe, puszyste, bardzo mięciutkie i jeszcze te dodatki- pycha! Smażenie zajmuje dosłownie chwilkę, więc na śniadanie również się sprawdzą, wystarczy dodatkowe 20-30 minut i mamy pożywny posiłek. Zainspirowała mnie
Marta i jestem pewna, że te maleństwa jeszcze się u mnie pojawią.Składniki:placki:3 czubate łyżki
mąki pełnoziarnistej1 łyżka
otrębów owsianych/pszennych/żytnich1
jajko1/2 łyżeczki
sodki1/2 szklanki
maślankiWszystkie składniki umieszczamy w misce i porządnie miksujemy na jednolitą masę. Smażymy małe placuszki z obu stron na patelni z niewielką ilością
oliwy z oliwek.dodatki:3 łyżki
serka wieluńskiego4 łyżki
serka kanapkowego typy Bieluch1 łyżka
cukru waniliowego1
jabłko1/2 łyżeczki
cynamonumalinyJabłka obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnuszka i prużymy z dodatkiem
cynamonu.
Sery łączymy ze sobą i z
cukrem waniliowym. Placuszki smarujemy
serem, układamy
jabłka i dodatkowo na wierzch dajemy
malinki.Całość można również posypać
cukrem pudrem lub zjeść z innymi dowolnymi dodatkami :)Smacznego :)

