Wykonanie
Ciasteczka musli z dodatkiem
banana ,
serka mascarpone ,
daktyli i
otrębów pszennych , to moja kolejna propozycja na zdrowe i pyszne słodkie co nie co………Doskonałe na śniadanie, idealne na podwieczorek, bez
cukru i tłuszczu, chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i delikatne w środku. Pyszniutkie i niezwykle proste do przygotowania.

Składniki:100 g
serka mascarpone80 g
musli /owocowe/20 g
otrębów pszennych100 g
mąki pszennej1 dojrzały
banansok z ½
cytryny5
daktyli bez pestek1 łyżka
miodu½ łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta
soliWykonanie:

-
Mąkę,
otręby i
musli umieścić w misce, dodać szczyptę
soli i
sodę, wymieszać.-
Banana rozgnieść widelcem, dodać
sok z cytryny,
serek mascarpone i
miód, wymieszać.-Masę
bananową połączyć z sypkimi składnikami, dodać drobniutko posiekane
daktyle.-Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem.-Łyżką formować niewielkie kupki ciasta, które należy lekko spłaszczyć nadając
masie okrągły kształt.-
Ciasteczka piec 25-30 minut w temp.180 st.C

