Wykonanie

I znów
makaron i znów szybko i .....smacznie, tym razem
kolorowy makaron z zielonym sosem.Zdecydowany,
serowy akcent, mocny
ziołowy aromat. To wszystko składa się na ciekawy smak dania
makaronowego.

Składniki:/dla 2 osób/

160-200 g
makaronu kolanka /o smaku pomidorowym/1,5 łyżki
sera gorgonzola1 łyżka
mleka50 g
masła1 łyżka posiekanego
szczypiorku1 łyżka posiekanej
pietruszki1 łyżka posiekanego
tymiankupieprz i
sól do smakuWykonanie:
Pietruszkę,
szczypiorek,
tymianek dokładnie wypłukać, osuszyć i drobno posiekać.Ugotować al dente
makaron.Na patelni rozgrzać
masło, dodać
ser i podgrzewać chwilę do rozpuszczania się składników. Dodać łyżkę
mleka i dokładnie wymieszać. Do powstałego sosu
serowego dodać posiekane
zioła, wymieszać i połączyć z przecedzonym
makaronem.Można doprawić świeżo zmielonym
pieprzem, a z
solą należy postępować dość ostrożnie, ponieważ dodany do sosu
ser jest dość słony.