ßßß
Cookit - przepis na pasta kanapkowa z konserwy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
pasta kanapkowa z konserwy
Składniki
Konserwa mięsna
Szynka
Jajko
Majonez
Rzodkiewka
Ostrygi
Chrzan
Koperek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Moja rodzina bardzo lubi pasty kanapkowe. Tradycyjne jajeczna i rybna już nam się przejadły więc trochę poeksperymentowałam. Pasta z
konserwy mięsnej
jest kremowa i delikatna, ale jej smak zaostrzyłam
chrzanem
i chrupiącą
rzodkiewką
.Składniki:120 g
konserwy mięsnej
(np.
szynka
mielona)4
jajka
2 łyżki
majonezu
5-6
rzodkiewek
1 łyżeczka
ostrego
chrzanu
kilka gałązek
koperku
sól
,
pieprz
Jajka
ugotować na twardo, obrać. Konserwę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać
jajka
,
majonez
i
chrzan
. Zmiksować na pastę.
Rzodkiewkę
pokroić w kostkę,
koperek
drobno posiekać. Dodać do pasty. Doprawić do smaku.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/09/pasta-kanapkowa-z-konserwy.html
Przepisy powiązane
Jajka faszerowane szynką i chrzanem
Jajka faszerowane chrzanem i szynką
Jajka z rzodkiewka
Jajka faszerowane z rzodkiewką
Pasta szynkowa z chrzanem
Składniki powiązane (0)