ßßß Cookit - przepis na pasta kanapkowa z konserwy

pasta kanapkowa z konserwy

nazwa

Wykonanie

Moja rodzina bardzo lubi pasty kanapkowe. Tradycyjne jajeczna i rybna już nam się przejadły więc trochę poeksperymentowałam. Pasta z konserwy mięsnej jest kremowa i delikatna, ale jej smak zaostrzyłam chrzanem i chrupiącą rzodkiewką.
Składniki:
120 g konserwy mięsnej (np. szynka mielona)
4 jajka
2 łyżki majonezu
5-6 rzodkiewek
1 łyżeczka ostrego chrzanu
kilka gałązek koperku
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, obrać. Konserwę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać jajka, majonez i chrzan. Zmiksować na pastę. Rzodkiewkę pokroić w kostkę, koperek drobno posiekać. Dodać do pasty. Doprawić do smaku.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/09/pasta-kanapkowa-z-konserwy.html