Lekkie i kolorowe ciasto zainspirowane nowymi galaretkamiWiniary. Łatwe do zrobienia, bardzo ciekawie prezentuje się na stole. Z kilku składników można wyczarować naprawdę ciekawy deser. Doskonałe na przyjęcia dla dzieci. A na naszym stole nutka optymizmu w pochmurny i zimny, choć majowy dzień.*tortownica 21 cmSkładniki: na warstwę dolną:1 opakowanie galaretki arbuzowej (Winiary)150 ml śmietanki kremówki na warstwę środkową:2 opakowania galaretki jagodowej (Winiary) na wierzchnią warstwę:1 opakowanie galaretki zielonej (kiwi lub agrestowa)150 ml śmietanki kremówki na spódbiszkoptydo dekoracji:kwiatki z galaretekkwiatki bzuliście melisyUwaga: aby zrobić kwiatki z galaretki przy przygotowywaniu każdej warstwy odlałam po trochę galaretki do maleńkich silikonowych foremek i umieściłam je w zamrażalniku, aby szybko stężały.Galaretkęarbuzową rozpuścić w 1 szklance wody, wystudzić. Galaretkijagodowe rozpuścić w 2 szklankach wody i odstawić. Na paterze ustawić obręcz z tortownicy, wyłożyć biszkopty. Kremówkę ubić i połączyć z tężejącą galaretkąarbuzową. Tężejącą masę wylać na biszkopty i całość umieścić w lodówce. Kiedy stężeje wylać na wierzch galaretkęjagodową. Odstawić do stężenia. Galaretkę zieloną rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Kremówkę ubić i połączyć z galaretką. Tężejącą masę wylać na galaretkę. Z foremki silikonowej wyjąć kwiatki i powtykać do deseru. Schłodzić. Gotowe ciasto przed podaniem udekorowałam listkami melisy i kwiatkami bzu.Przepis dodaję do konkursu "Rozpocznij owocowy sezon z galaretkamiWiniary"