Wykonanie

Banalny w przygotowaniu ale niebanalny w smaku deser. A to za sprawą nowej
galaretki Winiary o smaku
arbuzowym. Kilkakrotnie robiłam różne ciasta i desery z
arbuzem i właśnie takiej
galaretki mi brakowało. Dziś zrobiłam
kopki z ptasiego mleczka z
galaretką i soczystym
arbuzem. Doskonały deser na lato- lekki i orzeźwiający. A do tego tani, szybki i prosty.*na 4 pucharkiSkładniki:2 opakowania
galaretki arbuzowej
Winiary200 ml
śmietanki kremówkikawałek
arbuzaGalaretki rozpuścić w dwóch szklankach
wody. Pucharki do
lodów wyłożyć folią spożywczą.
Arbuza pokroić w kostkę i ułożyć na dnie pucharków. Połowę
galaretki rozlać do pucharków. Wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno i połączyć z pozostałą
galaretką. Wylać na stężałą poprzednią warstwę i odstawić do zastygnięcia. Deser wyłożyć na talerzyki odwracając pucharek do góry dnem i ostrożnie zdjąć folię.


przepis dodaję do konkursu: