ßßß
Banalny w przygotowaniu ale niebanalny w smaku deser. A to za sprawą nowej galaretki Winiary o smaku arbuzowym. Kilkakrotnie robiłam różne ciasta i desery z arbuzem i właśnie takiej galaretki mi brakowało. Dziś zrobiłam kopki z ptasiego mleczka z galaretką i soczystym arbuzem. Doskonały deser na lato- lekki i orzeźwiający. A do tego tani, szybki i prosty.*na 4 pucharkiSkładniki:2 opakowania galaretki arbuzowej Winiary200 ml śmietanki kremówkikawałek arbuzaGalaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody. Pucharki do lodów wyłożyć folią spożywczą. Arbuza pokroić w kostkę i ułożyć na dnie pucharków. Połowę galaretki rozlać do pucharków. Wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno i połączyć z pozostałą galaretką. Wylać na stężałą poprzednią warstwę i odstawić do zastygnięcia. Deser wyłożyć na talerzyki odwracając pucharek do góry dnem i ostrożnie zdjąć folię.
przepis dodaję do konkursu: