Wykonanie

Przepis na taką
karkówkę dostałam od cioci. Bardzo fajny pomysł na obiad z piekarnika. U mnie przeważnie pojawia się na niedzielnym
stole.Składniki:1 , 5 kilograma karczku3
cebule300 g
pieczarekwegetapieprz olej do smażenia na zalewę:5-6 łyżek
wody1 łyżka
cukru1 łyżka
octu2 łyżki
maggi1 mały słoiczek
przecieru pomidorowego
Mięso pokroić w plastry, posypać
wegetą i obsmażyć szybko na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę pokroić w plastry,
pieczarki umyć i pokroić także w plastry. Usmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia
mięsa.

Plastry
mięsa ułożyć w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym. Przykryć
pieczarkami i
cebulą. Piec około godzinę w 200*C. Składniki zalewy wymieszać.

Po godzinie zalać zalewą i piec jeszcze około kwadrans.