Wykonanie

Prosty i niedrogi sposób na niedzielny obiad. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne
schabowe, spróbujcie
schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi,
kaszą lub
ziemniakami i surówką.Składniki:5 plastrów
schabu bez kości3 łyżeczki łagodnej
musztardy2
ogórki konserwowe2
cebulesól morskapieprz2-3 łyżki
olejuMięso rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy, oprószyć
solą i
pieprzem.Każdy kawałek
mięsa posmarować
musztardą.
Ogórki pokroić wzdłuż i ułożyć na
mięsie.Całość zwinąć w roladki, jeśli trzeba to związać bawełnianym sznurkiem.
Cebulę pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz, zeszklić. Dodać
mięso i szybko obsmażyć je na brązowo, podlać połową szklanki ciepłej
wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.