ßßß
Cookit - przepis na żeberka duszone w kapuście kiszonej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
żeberka duszone w kapuście kiszonej
Składniki
Cebula
Czosnek
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Ziele angielskie
Olej
Cebulka zielona
Marchew
Kapusta kiszona
Wieprzowina żeberka
Wykonanie
Pomysł na syty obiad, który w zasadzie robi się sam. Taki porządny kawał
mięsa
na pewno zasmakuje mężczyznom, mojemu mężowi bardzo smakowało. Polecam podać z pieczonymi ziemniaczkami.Składniki:1 kg
żeberek wieprzowych
200 g
kapusty kiszonej
duża
marchew
cebula
2 ząbki
czosnku
sól
pieprz
słodka papryka
w płatkach
ziele angielskie
2 łyżki
oleju
zielona cebulka
Mięso
umyć i pokroić na kawałki. Natrzeć
solą
,
pieprzem
i
czosnkiem
. Na patelni rozgrzać
olej
, wrzucić
cebulę
pokrojoną w piórka, zeszklić. Wrzucić
mięso
, obsmażyć szybko z każdej strony, wrzucić
ziele angielskie
, pokrojoną w plasterki
marchewkę
i przykryć pokrywką. Dusić około godziny,jeśli trzeba podlewając ciepłą
wodą
. Dodać
kapustę kiszoną
i
płatki
papryki
. Dusić pod przykryciem jeszcze około kwadransa. Przed podaniem posypać posiekaną
zieloną cebulką
.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/02/zeberka-duszone-w-kapuscie-kiszonej.html
Przepisy powiązane
Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinny. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.
Żeberka wieprzowe w sosie własnym
Karkówka z kiszoną kapustą
Karkówka z kiszoną kapustą
Schab duszony
Składniki powiązane (0)