Kapustka mój ulubiony dodatek do obiadu i niezapomniane wspomnienia z dzieciństwa....Składniki:główka kapusty150 gr boczku wędzonego pokrojonego w kosteczkęłyżka suszonego koperku2 łyżki masła1,5 łyżki mąki1 cebula pokrojona w kosteczkę1,5 szklanki bulionu (ja używam drobiowego)sól i pieprz do smakusok z cytryny do smaku ok.2 łyżekcukier do smakuKapustę szatkujemy, podsmażamy na 2 łyżkach masła około 4minut całość podlewamy bulionem i dusimy na małym ogniu do miękkości. Na patelni podsmażamy boczek i cebulkę, jeżeli z boczku będzie za mało tłuszczu to dodajemy łyżkę masła posypujemy całość mąką (robimy zasmażkę). Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do kapusty i intensywnie mieszamy gotujemy jeszcze chwilkę na bardzo małym ogniu, uważając żeby się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny posypujemy wszystko koperkiem.