Wykonanie
Najsmaczniejsza, najszybsza i bardzo sycąca zupa w sam raz na chłodne dni. Właściwie to gęsta zupa
pomidorowo - marchewkowa jak by się tak bardziej zagłębić ;) ale gwarantuję, że jest doskonała :)
Składniki:0,5 kg
marchewekokoło 1,5 litra
bulionu (można użyć gotowych bulionetek)0 , 5 litra passaty pomidorowej
sólpieprzcukier do smaku
natka pietruszkilubczykodrobina
śmietankimały
makaron około 200 grłyżka
masłaMarchewki obieramy i kroimy w talarki. Gotujemy na wolnym ogniu w
bulionie (
bulionu ma być tak 1,5 cm ponad warzywa) z dodatkiem
masła,
lubczyku i
natki pietruszki. Kiedy warzywa zmiękną miksujemy je blenderem i dolewamy passate, mieszamy. Dalej gotujemy około 30 minut, doprawiamy do smaku
solą,
cukrem i
pieprzem.
Między czasie gotujemy
makaron, według przepisu na opakowaniu. Na talerze nakładamy porcję
makaronu i polewamy zupą a na sam koniec dodajemy
śmietanę i
natkę pietruszki.