ßßß Cookit - przepis na Karkówka z miodową nutą

Karkówka z miodową nutą

nazwa

Wykonanie

Hmmm...rozpływające się w ustach mięsko to coś co mężczyźni lubią najbardziej.Bardzo proste danie w niezwykłym aromatycznym sosie.
Składniki:
1/2 kg karkówki
musztarda miodowa (koniecznie)
majeranek
pieprz
sól
słodka papryka w proszku
woda gorąca
czosnek granulowany
ewentualnie mąka do zagęszczenia sosu
łyżka oleju lub oliwy
Mięso myjemy i lekko rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy wszystkimi przyprawami, z wyjątkiem soli i smarujemy z każdej strony musztardą. Odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Następnie obsmażamy karkówkę na rozgrzanym ogniu, solimy ją (bezpośrednio na patelni). Zalewamy mięso gorącą wodą (wrzątkiem). Dusimy pod przykryciem około 1,5 godz. Aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy sos do smaku. Ewentualnie zagęszczamy mąką.
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2012/09/karkowka-z-miodowa-nuta.html