Mięsno-pieczarkowa potrawka zasmakuję każdemu.Składniki:około 1/2 kg polędwicymajeranekpapryka słodka i ostrapieprzsól2 ząbki czosnku2 cebulęokoło 400 gr pieczarek (najlepiej brązowych)natka pietruszki1 łyżka zimnego masłaolejPolędwice pokroić na plasterki i dokładnie natrzeć wszystkimi przyprawami i roztartym czosnkiem. Odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w talarki. Na rozgrzaną głęboką patelnie wlać odrobinę oleju i wrzucić mięso, podsmażyć na rumiano na bardzo dużym ogniu. Kiedy mięso będzie już podsmażone dorzucić do tego cebulę i pieczarki, chwilę smażyć. Zalać wszystko gorącą wodą, tak aby woda przykryła mięso (nie więcej) i dusić do miękkości. Na sam koniec posypać wszystko natką pietruszki i doprawić do smaku. Zdjąć z ognia i dodać łyżkę masła dokładnie wymieszać. Do naszej potrawki można dodać odrobinę śmietany-jak kto lubi :)