ßßß Cookit - przepis na Potrawka pieczarkowa

Potrawka pieczarkowa

nazwa

Wykonanie

Mięsno-pieczarkowa potrawka zasmakuję każdemu.
Składniki:
około 1/2 kg polędwicy
majeranek
papryka słodka i ostra
pieprz
sól
2 ząbki czosnku
2 cebulę
około 400 gr pieczarek (najlepiej brązowych)
natka pietruszki
1 łyżka zimnego masła
olej
Polędwice pokroić na plasterki i dokładnie natrzeć wszystkimi przyprawami i roztartym czosnkiem. Odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w talarki. Na rozgrzaną głęboką patelnie wlać odrobinę oleju i wrzucić mięso, podsmażyć na rumiano na bardzo dużym ogniu. Kiedy mięso będzie już podsmażone dorzucić do tego cebulę i pieczarki, chwilę smażyć. Zalać wszystko gorącą wodą, tak aby woda przykryła mięso (nie więcej) i dusić do miękkości. Na sam koniec posypać wszystko natką pietruszki i doprawić do smaku. Zdjąć z ognia i dodać łyżkę masła dokładnie wymieszać. Do naszej potrawki można dodać odrobinę śmietany-jak kto lubi :)
Źródło:http://gotoweprzepisy.blogspot.com/2013/06/potrawka-pieczarkowa.html