Bardzo spontanicznie zrobiona sałatka i o dziwo wyszła bardzo smaczna i treściwa. Polecam dla znudzonych zwykłymi sałatkami typu greckiegoSkładniki na sos:- 3 łyżki soku z cytryny- 6 łyżek oliwy z oliwek- sól, pieprzPrzygotowanie:Sok z cytryny dokładnie wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu. Powoli wlewać oliwę cały czas mieszając, ubijając trzepaczką. Ewentualnie jeszcze raz przyprawić do smaku.Składniki na sałatkę:3 truskawki20 plasterków podsmażonego boczku wędzonego20 szparagów2-3 garści szpinaku (można użyć dowolnej sałaty)3 pomidorypół kostki sera fetyWykonanie:Szpinak, bądź sałatę dokładnie umyć i oczyścić "poszarpać" do miseczki,(ze szparagów użyłam tylko główki obgotowałam je w wodzie z dodatkiem soli i cukru około 8 minut) dorzucić do miseczki, truskawki pokroić w cienkie plasterki, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę (średnią), dorzucić do wszystkiego obsmażony boczek, polać sosem i dokładnie wymieszać. Na koniec posypać wszystko pokrojoną fetą. Smacznego!