Soczysta, aromatyczna i miękka karkówka z grilla to znakomita propozycja na letni obiad lub kolację w plenerze. Podana z ulubioną sałatką i bagietką smakuje wyjątkowo smacznie, będzie prawdziwym rarytasem dla miłośników dań z rusztu.składniki na 3 porcje6 plastrów karkówki1/2 szklanki oleju5 łyżek sosu sojowego4 ząbki czosnkuszczypta słodkiej paprykiszczypta ostrej paprykiszczypta curryczarny pieprzprzepisPlastry karkówki delikatnie rozbijamy pięścią.Do miski wlewamy olej oraz sos sojowy, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostrą i słodką paprykę, curry i czarny pieprz. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą łączymy.Kawałki mięsa zanurzamy w marynacie a następnie odstawiamy do lodówki na kilka godzin.Tak przygotowane mięso grillujemy na ruszcie z obu stron po 5 - 8 minut, od czasu do czasu smarujemy marynatą.