Kurczak faszerowany bułką i natką pietruszki z chrupiącą skórką to smaczne danie które bardzo często króluje na moim stole wielkanocnym. Najlepiej smakuje podany na zimno z sosem chrzanowym, może być świetnym dodatkiem do sałatki.składniki na 5 porcji1 sprawiony kurczak (około 1,80 kg)2 pęczki natki pietruszkiopakowanie przyprawydo kurczaka (30g)4 ząbki czosnku8 jajek200 g masła5 dużych bułekczarny pieprzsólprzepisObrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę.Umytego i sprawionego kurczaka nacieramy z każdej strony i wewnątrz czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka a następnie wstawiamy na całą noc do lodówki.Następnego dnia kurczaka wyjmujemy z lodówki. Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu a następnie studzimy. Bułki kroimy w większą kostkę, opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy.Do większego naczynia przekładamy pokrojone bułki, wlewamy wystudzone masło, dodajemy jajka oraz posiekaną zieleninę wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dłonią łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kurczaka, otwór spinamy wykałaczkami aby farsz nie wypłynął. Kurczaka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C.około 1 , 5 godziny.