Pałki kurczaka w chrupiącej sezamowej panierce to prosty i szybki sposób na pyszny obiad. Podane z ziemniakami i surówką zaspokoją apetyt na większą część dnia .Są świetnym zamiennikiem tradycyjnej panierki.składniki na 3 porcje6 pałek z kurczaka2 jajka6 łyżek sezamu5 łyżek bułki tartej5 łyżek oleju2 łyżki mlekaprzyprawa do kurczakaprzepisPałki z kurczaka opłukujemy, zdejmujemy z nich skórę i posypujemy przyprawą do kurczaka .Sezam łączymy z bułką tartą .Do miski wbijamy jajka i rozkłócamy je z mlekiem .Kurczaka obtaczamy w jajku i panierujemy w sezamie i bułce tartej.Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pałki z kurczaka z każdej strony na złoty kolor około 5minut.Podsmażone mięso przekładamy do żaroodpornej formy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200st.C. przez około 20 minut.