Jakiś czas temu podobny filet jadłam w góralskiej restauracji , byłam nim zachwycona i postanowiłam że przyrządzę podobny. Myślę że danie się udało.składniki na 4 porcje4 filety z kurczaka2 jajka1 szklanka bułki tartej4 plastry seraoscypesuszona żurawinaolej do smażenia8 ziemniakówprzyprawa do gyrosasól i pieprzprzepisFilety opłukujemy, osuszamy , lekko zbijamy tłuczkiem .Jajka roztrzepujemy z dodatkiem szczypty soli i pieprzu. Porcje mięsa obtaczamy w jajku i w tartej bułce .Smażymy po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Gdy będą już obsmażone, na wierzch fileta dajemy plaster seraoscypek, a na ser , żurawinę i smażymy jeszcze chwilę aż oscypek zmięknie.Ziemniaki kroimy w talarki i obsypujemy przyprawą do gyrosa , smażymy od czasu do czasu mieszając aż będą miękkie.wariantydanie można podać z surówką