Wykonanie

Znacie deser o nazwie "skarby sułtana"? To wersja jesienna, korzystająca z sezonowych produktów.Uwierzcie, Bridget Jones, gdyby wiedziała jak łatwo robi się taki deser, nie spędzałaby wieczorów płacząc nad miską
lodów.
Śmietana z
owocami to najlepszy pocieszacz.Przepis na dużą porcję:200ml
śmietany kremówki1 łyżka
cukru pudru1
banan1/4 tabliczki
czekolady1
pomarańcza1/2
laski wanilii1 łyżeczka mielonych
migdałówZ
wanilii wydłubać nasiona.
Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z
cukrem pudrem i ziarnami
wanilii.
Banany i
pomarańcze pokroić na małe kawałki (kilka odłożyć do dekoracji).Część
czekolady posiekać, resztę zetrzeć na wiórki (na zwykłej tarce do jarzy).Wymieszać
śmietanę,
owoce i startą
czekoladę. Przełożyć krem do miseczki, udekorować pozostałymi
owocami i posiekaną
czekoladą. Posypać
migdałami.Przepis powstał w ramach akcji 3 po 3 . Tematem przewodnim były:
banany wanilia,
orzechy.Razem ze mną gotowały:
Gin, Martynosia, Mopsik i Siaśka .