Wykonanie
            Miały być 
galaretki w cukrze, wyszło "ciasto". Co prawda z 
ciastem ma niewiele wspólnego, ale zakochacie się w nim jeszcze bardziej niż w tym pieczonym :). Lekkie, orzeźwiające, absolutnie 
truskawkowe. Nie można się oprzeć przed zjedzeniem kolejnej dokładki :) Jeśli chcecie zrobić 
galaretki w cukrze, należy dodać więcej 
żelatyny. Przygotowanie jest 
banalne i z pewnością dobrze Wam znane - od zwykłego musu różni się jedynie dodatkiem 
żelatyny. Polecam na weekend.Składniki - na standardową keksówkę:- 1,25 l zmiksowanych na mus 
truskawek,- sok z 1/2 
cytryny,- 
cukier - do smaku, wg własnego gustu,- 8 łyżeczek 
żelatyny - rozpuszczonych w 1/2 szklance wrzątku,- dodatkowo: folia spożywcza, keksówka.
Truskawki miksujemy, dodajemy 
cukier i 
sok z cytryny. Mus umieszczamy w garnku, podgrzewamy. W tym czasie 
żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku. Garnek zdejmujemy z kuchenki, dodajemy 
żelatynę, energicznie mieszamy. Gotową masę umieszczamy w wyłożonej (szczelnie!) folią spożywczą keksówce. Zostawiamy do przestudzenia, a następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Gotowy deser kroimy jak ciasto. Smacznego :)
