Wykonanie
To moje pierwsze muffiny jakie wykonałam. Pod czujnym
okiem koleżanki, cała byłam w nerwach bo kompletnie nie wiedziałam co to ma być i jak ma wyglądać, a ona tylko mówiła co wkładać do misek. Wyszły przepyszne a ja od tamtego czasu stałam się fanką muffinek wszelkiej
maści.Składniki na 12 sztuk1 i 3/4 filiżanki
mąki pszennej1/2 filiżanki
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1/4 łyżeczki
soli65g pokruszonej
białej czekolady2
jaja1/2 filiżanki
masła rozpuszczonego3 dojrzałe
banany1 łyżeczka
wanilii*
mleko wg uznania
oliwapłatki migdałowe do posypaniaW jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Wymieszane mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy obrane i rozgniecione
banany. Mieszamy delikatnie do wymieszania się składników, ale pozostawiamy grudki. Wykładamy na blachę do muffin posmarowaną
oliwą lub wyłożoną papilotkami. Posypujemy
płatkami migdałowymi.Pieczemy w temperaturze 180°C ok 20 minut.SMACZNEGO :-)