Wykonanie
Zaczynają robić się długie chłodne wieczory. Wracamy do domu i marzymy o niczym innym jak szybkim, ciepłym i smacznym posiłku.To danie w mig nas rozgrzeje, nasyci, i co najważniejsze, nie będzie wymagało dużego na kładu pracy. Składniki proste, praktycznie zawsze dostępne w kuchni. Jeśli nie ma
parówek, swobodnie można je zastąpić dowolną
kiełbasą ; -)1 puszka
białej fasoli1 puszka
pomidorów w zalewie3
parówki2
cebule3 łyżki
olejusól,
pieprz,
oreganostarty
żółty ser do posypania
Parówki, 1
cebule obieramy, siekamy drobno i podsmażamy na 2 łyżkach
oleju.Do garnka wkładamy
pomidory z zalewą, osączoną
fasolę oraz
parówki z
cebulą. Dusimy chwilę.Obieramy pozostałą
cebulę, oczyszczamy
paprykę i siekamy drobno. Podsmażamy na pozostałej łyżce
oleju.Podduszoną
paprykę z
cebulą przekładamy do garnka z
parówkami i dusimy chwilę.Doprawiamy
solą,
pieprzem i
oregano według uznania. Przed podaniem posypujemy
żółtym serem.SMACZNEGO :-)