Wykonanie
Ta chińszczyzna naprawdę mi smakowała. A danie robi sie błyskawicznie. Na pewno powtórzę je w niedługim czasie.

Chińszczyzna
Pierś z kurczaka3 zupki chińskie ostreMieszanka chińska (z Biedronki:
marchewka,
papryka,
por,
cebula,
grzyby Mun,
pędy bambusa)
KurkumaCurryPrzyprawa do kurczakaPrzyrządzić zupki z połowy zalecanej
wody, dodać
przyprawy. Odstawić do momentu kiedy
makaron będzie miękki. Pokroić w kostkę i podsmażyć
kurczaka, przyprawić
kurkumą,
curry i
przyprawą do kurczaka. Do usmażonego
kurczaka dodać mieszankę chińską, dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać
makaron z zupki wraz z pozostałą
wodą i
przyprawami, wymieszać, jeśli jest potrzeba dosmakować
curry.