ßßß
Cookit - przepis na Rafaello
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rafaello
Składniki
Jajko
Cukier
Mąka
Proszek do pieczenia
Śmietana kremówka
Śmietanfix
Kokos
Czekolada
Wykonanie
Rafaello
Biszkopt
:10
jajek
10 łyżek
cukru
10 łyżek
mąki
Łyżeczka
proszku do pieczenia
Masa0,5 l
śmietany 30%
2
śmietan-fix
15 dag
kokosu
1
biała czekolada
Oddzielić
białka
od
żółtek
, ubić
białka
(posolić szczyptą
soli
do szybszego ubicia), dodawać po łyżce
cukru
, dalej ubijać. Do ubitej piany dodawać
żółtka
, a następnie po łyżce
mąki
i
proszek do pieczenia
. Wysmarować blachę
margaryną
, wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 30 min. Wystudzić
Czekoladę
roztopić w kąpieli
wodnej
z 100ml
śmietany
, dobrze ostudzić. Ubić pozostałą
śmietanę
ze
śmietan-fix
, dodać roztopioną
czekoladę
i dobrze zmiksować. Dodać
wiórki kokosowe
(tylko 100g) delikatnie wymieszać.
Biszkopt
przekroić wzdłuż na 2 połowy i przełożyć go 2/3 masy. Pozostałą masę rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać resztą
kokosy
(50g). Przechowywać w lodówce.
Źródło:
http://ilovecooking92.blogspot.com/2012/08/rafaello-i-przypomnienie-o-konkursie.html
Przepisy powiązane
Rafaello
Rafaello
Rafaello
Rafaello
Rafaello
Składniki powiązane (0)