Wykonanie
Nie jadam właściwie fast foodów poza domem. No dobrze od czasu do czasu skuszę się na pizzę, kebaba lub hot doga ze stacji benzynowej, ale to rzadko. Wolę przyrządzić sama w domu. Staram się dawać produkty wartościowe –
bułkę wieloziarnistą, dużo świeżych warzyw, domowe sosy zamiast tych kupnych. I tak naleciało mnie na domowego hot doga.
Domowe Hot DogiSkładniki na 2 porcje:2
bułki podłużne wieloziarniste (paluchy)2
parówki2 plastry
żółtego sera2 małe
pomidorki2 małe
ogórkiSos którego niestety nie widać, niby takie
banalne składniki, a taki pyszny. Wygląda jak sos 1000 wysp.2 łyżki
majonezu2 łyżki
ketchupu2 łyżki
musztardySkładniki wystarczy wymieszać i sos gotowy.
Bułki przekroić w poprzek, polać dół sosem, wyłożyć plasterki
ogórka i
pomidora. Ugotowane
parówki położyć na
bułce. Przykryć plastrem
sera. Zapiec w piekarniku do rozpuszczenia
sera.