ßßß
R olada ze szpinaku i łososia, to p ropozycja na n ie tylko na Wielkanoc, ale również na im prezę czy spotkanie rodzinne. Zrobiłam ją według przepisu mojej mamy. Z achęcam spróbować, t akie połącz e nie, to całkiem ciekaw a kompozycja smakowa...1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g)3 jajka2 szt serka twarogowego z chrzan em (po 150g)1 op. łososia wędzonego w plastrach (u mnie 300 g)1 łyżeczka masła1 ząbek czosnkusól, pieprzNa maśle podsmażyć szpinak wraz z ze zmiażdżonym czosnkiem, s olą i pieprzem(przez ok 20 min.).Następnie szpinak odsączyć na sitku i ostudzić .Oddzielić białka i żółtka .Żółtka oraz ubi te na sztywno białka dodać do zimnego szpinaku .Wymieszać i w ylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia .P iec 15 min. w 200 'C .Przest udzony placek posmarować serkami.Na warstwie serowej ułożyć plastry łososia.Następnie zwijać wszystko razem, formując roladę.R o ladę zawinąć mocn o w folię do żywności i włożyć do lodówki na 2 godziny.” Współorganizatorem konkursu jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi do wielu sklepów oraz blog www.pysznakuchnia.com.pl ”