Wykonanie

R olada ze
szpinaku i
łososia, to p ropozycja na n ie tylko na Wielkanoc, ale również na im prezę czy spotkanie rodzinne. Zrobiłam ją według przepisu mojej mamy. Z achęcam spróbować, t akie połącz e nie, to całkiem ciekaw a kompozycja smakowa...1 opakowanie
mrożonego szpinaku (450g)3
jajka2 szt
serka twarogowego z
chrzan em (po 150g)1 op.
łososia wędzonego w plastrach (u mnie 300 g)1 łyżeczka
masła1 ząbek
czosnkusól,
pieprzNa
maśle podsmażyć
szpinak wraz z ze zmiażdżonym
czosnkiem, s olą i
pieprzem(przez ok 20 min.).Następnie
szpinak odsączyć na sitku i ostudzić .Oddzielić
białka i
żółtka .
Żółtka oraz ubi te na sztywno
białka dodać do zimnego
szpinaku .Wymieszać i w ylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia .P iec 15 min. w 200 'C .Przest udzony placek posmarować
serkami.Na warstwie serowej ułożyć plastry
łososia.Następnie zwijać wszystko razem, formując roladę.R o ladę zawinąć mocn o w folię do żywności i włożyć do lodówki na 2 godziny.” Współorganizatorem konkursu jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi do wielu sklepów oraz blog www.pysznakuchnia.com.pl ”