Wykonanie
Szybkie
ciasteczka, które nie wymagają chłodzenia ciasta w lodówce przed pieczeniem. Wystarczy zagnieść składniki i rozwałkować.250 g
mąki pszennej75 g
masła w temperaturze pokojowej70-75 g
cukru pudru2
jajka2 łyżki mielonych
migdałów1 łyżeczka
proszku do pieczeniaaromat waniliowy lub
cytrynowykilka łyżek
dżemu malinowegoZe wszystkich składników (oprócz
dżemu) zagnieść gładkie ciasto (można też wyrobić r obotem). Następnie rozwałkować dosyć cienko i wycinać foremkami różne kształty.
Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej matą silikonową (lub papierem do pieczenia), a w ierzch udekorować odrobiną
dżemu.Piec w rozgrzanym do 180'C piekarniku przez ok. 10-15 min. (w zależności od grubości
ciastek), do momentu będą złote. Po przestudzeniu można posypać
cukrem pudrem.Do przygotowania
ciasteczek użyłam silikonowej maty oraz wałka ze sklepu http://przyjemnegotowanie.pl/