Smaczne szaszłyki z grilla z piersią kurczaka i dodatkiem dowolnych warzyw . Jeśli pogoda nie dopisuje, zawsze można je zrobić w piekarniku na funkcji "grill".1 podwójna pierś z kurczaka2 małe cukinie300 g pieczarek3 małe cebulkikilka łyżek sosu do marynat teriyaki1 łyżka sosu chili słodko-pikantnegosól, pieprzprzyprawa do grillaziołowakilka łyżek olejuopcjonalnie 1 kiełbasa śląskaDo miski wlać sos teriyaki, sos chili, olej, dodać przyprawy i wymieszać.Pierś kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do miski z sosem i dokładnie wymieszać.Cukinię ze skórką pokroić w plastry lub pół-plastry, pieczarki i kiełbasę w plastry. Cebulę pokroić w ćwiartki i pooddzielać mniejsze kawałki.Wszystkie te składniki przełożyć do drugiej miski, polać olejem i przyprawić przyprawą do grilla i dobrze wymieszać.Obydwie miski można wstawić do lodówki na ok. 30-60 min.Następnie nadziewać na patyczki naprzemiennie wszystkie składniki.Umieścić na rozgrzanym ruszcie grilla (lub piekarnika) i grillować do miękkości mięsa i przyrumienienia składników.Podawać z surówką oraz z ketchupem lub sosem.