Wykonanie
owsiana
bułka z
rabarbarem,
płatkami migdałów i
masłem orzechowym,
brzoskwinia, Inka z
mlekiemoat roll with rhubarub, almond flakes and peanut butter, peach, Inka with milk
Przepis /ok. 5 porcji/- 100g
otrębów owsianych- 200g
mąki pszennej- 1 łyżeczka
stevii- 1 łyżeczka
drożdży instant- 250ml
wody- 1 łyżka
oliwy- 150g musu
rabarbarowego*- 2 łyżki
oliwyWymieszać
otręby z
mąką,
cukrem i
drożdżami. Cały czas wyrabiając, dodawać powoli
wodę. Wyrobić elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę
mąki lub
wody. Ciasto powinno być zwarte, gładkie i sprężyste. Uformować je w kulę i odstawić na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wiśnie wymieszać z
syropem. Blachę do pieczenia nasmarować
oliwą. Ciasto jeszcze raz zagnieść, formować niewielkie bułeczki. Skropić je
oliwą, obłożyć
rabarbarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 st.C i piec ok. 15 minut, aż wierzch się wyraźnie zarumieni. *mus
rabarbarowy: 200g
rabarbaru obrać, pokroić na drobne kawałki i dusić ze
stevią do momentu, kiedy całkowicie zmięknie. <