ßßß Cookit - przepis na Medaliony łososiowe z awokadowym dipem

Medaliony łososiowe z awokadowym dipem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 250g surowego łososia
- 1 ząbek czosnku
- 1 awokado
- 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego
- 1 op. Pomysł na Papirus z czosnkiem i ziołami
- sól i pieprz
- rukola
- kilka pomidorów koktajlowych
Sposób przygotowania:
1. Pozbywamy się skóry z łososia, następnie lekko go solimy i pieprzymi, mielimy w blenderze. Formujemy małe kotleciki, układamy na przeciętym na pół papirusie (każdy na osobnym kawałku papirusa), smażymy na suchej patelni.
2. Awokado obieramy miksujemy z czosnkiem, jogurtem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na talerzu układamy świeżą rukolę z pomidorkami koktajlowymi, kładziemy usmażone medaliony łososiowe, na każdy nakładamy po łyżeczce dipu awokadowego. Można podawać z dzikim ryżem.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2013/01/madaliony-ososiowe-z-awokadowym-dipem.html