ßßß
Cookit - przepis na Sałatka z bakłażanów po żydowsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sałatka z bakłażanów po żydowsku
Składniki
Bakłażan
Czosnek
Ocet winny
Oliwa z oliwek
Papryka słodka
Pietruszka
Zioła prowansalskie
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:- 1
bakłażan
- 2 ząbki
czosnku
- 1 łyżeczka
octu winnego
- 2 łyżeczki
oliwy
- 1 łyżeczka
papryki słodkiej
- 2 łyżeczki
pietruszki
- 1 łyżeczka
ziół prowansalskich
-
sól
i
pieprz
Sposób przygotowania:1.
Bakłażana
kroimy w kostkę, zalewamy
wodą
i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (uwaga by nie rozgotować).2.
Ocet
mieszamy z
oliwą
,
papryką
w proszku,
ziołami
, zmiażdżonym
czosnkiem
, posiekaną
pietruszką
,
solą
i
pieprzem
do smaku.3.
Bakłażana
odcedzamy, wykładamy, polewamy
ziołowym
sosem. Podawać na ciepło.
Źródło:
http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2012/05/saatka-z-bakazanow-po-zydowsku.html
Przepisy powiązane
Roladki z grillowanego bakłażana i ricotty
AJWAR - PASTA Z PAPRYKI I BAKŁAŻANA
Pieczone Hasselback
Ajvar
Roladki naleśnikowe ze szpinakiem
Składniki powiązane (0)