Wykonanie
Składniki:- 1 duża paczka
herbatników- 1200 ml
jogurtu greckiego- 1 opakowanie
cukru waniliowego- 1/2 szklanki
cukru- 6
jajek- 180g
wiórków kokosowych- 1/2 szklanki
oleju- 3 budynie
śmietankowe- 1 łyżeczka
proszku do pieczeniaSposób przygotowania:1.
Żółtka ucieramy z
cukrem na gładką i puszystą masę. Następnie dodajemy
olej,
jogurt, budynie,
cukier waniliowy,
proszek do pieczenia, wiórki, miksujemy na jednolitą masę.2.
Białka ze szczyptą
soli ubijamy na sztywno, dodajemy do masy jogurtowej, delikatnie mieszamy.3. Średnią blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy
herbatniki, na które wylewamy
jogurtową masę.4. Pieczemy ok. 1 godzinę w 180 stopniach, kroimy po ostudzeniu.