Wykonanie
Składniki:- 2 szklanki świeżych
malin- 1 szklanka
śmietany 30%- 2 tabliczki
białej czekolady- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej-
bita śmietana-
cukierSposób przygotowania:1.
Owoce myjemy i wkładamy do garnka, gotujemy, aż puszczą sok, dodajemy do smaku
cukier, następnie
mąkę wymieszaną z niewielką ilością
wody, zagotowujemy mieszając. Połowę masy malinowej przekładamy do miski, wkładamy do lodówki.2.
Śmietanę podgrzewamy (nie zagotowujemy), dodajemy połamaną
czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści. Chłodzimy, aż masa trochę zgęstnieje, później wylewamy ją na
maliny i wkładamy do lodówki na kilka minut. Na końcu wykładamy pozostałe
maliny, chłodzimy, dekorujemy ubitą
śmietaną,
malinami i listkami
mięty.