ßßß
Dzisiaj rano znalazłam w lodówce kostkę białego sera, postanowiłam ją wykorzystać i zrobić na śniadanie placki. Wyszły naprawdę świetne. Delikatne jak ptasie mleczko, ba nawet delikatniejsze. Uwielbiam jogurt w wypiekach i we wszystkim do czego można go dodać. Dzięki niemu wszystko rozpływa się w ustach;) I jeszcze ten owocowy mus, ach niebo w gębie:)Składniki (4 porcje):2 jajkaszklanka gęstego jogurtułyżeczka proszku do pieczeniałyżka cukruszczypta soli4-6 łyżek mąki15 dkg twarogumiseczka owoców sezonowychłyżka mioduWykonanie:Jogurt wlać do miski, jajka rozmącić w jogurcie. Dodać proszek, sól i cukier, wymieszać. Dodawać po jednej łyżce mąki ciągle mieszając, aż ciasto osiągnie konsystencję gęstej śmietany. Twaróg rozgnieść widelcem i domieszać do ciasta. Pozostawić grudki twarogu. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia się.