Wykonanie
Przepraszam za jakość zdjęcia ale był wieczór i to był chyba ostatni . . .Pampuchy wychodzą ogromne .
Drożdżowe . I wgl pyszne!Zebrałam u babci dużo
jabłek . Jutro pokombinuje . ! : ) głowa mnie boli :cPampuchy:1kg
mąki pszennej50 g
drożdży1/2 l
mleka3
jajka 3 łyżki
oleju25 g
cukruszczypta
soliLetnie
mleko wymieszać z
drożdżami i
olejem , dodać do
mąki . Następnie dodać
jajka ,
cukier i
sól . Wyrobić ciasto . Jak
droożdżowy chleb . Kulka . Nie lepiąca się . Przykryć ściereczką . Suchą! I odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce . Moja M.
mówi że za każdym razem gdy podnosiła ciasto tym bardziej rosło... Rozwałkować i wycinać okrągłe kształty . Gotować na parze 5 minut pod przykryciem. U mnie na pieluszce tetrowej . Podobno można na naczyniu (metalowym) do gotowania na parze .Jeśli chodzi o gotowanie to w dużym garnku jest
woda . Na to pieluszka (obwiązana) do środka kluski i jako przykrywkę mniejszy garnek .
Jak mus to mus! :Pół kilo
jagód5 łyżek
cukru1 łyżka
wodyJagody zagotować z
cukrem i
wodą . Zemleć blenderem lub zagnieść łyżeczką .Smacznego!Wpis dodaję do akcji :~Bo pampuchy są wykrajane . ? :>