ßßß
Składniki:4 łyżeczki zmielonych orzechów włoskich (w oryginale jest mąka)4 łyżeczki cukru3 łyżeczki kakao2 łyżeczki mleka3 łyżeczki oleju1 jajko1 łyżeczka nutelli (opcjonalnie)Polewa: do wyboru do koloru jak to mówią :) eksperymentowałam z lodami, mlekiem słodzonym z puszki, bitą śmietaną, rozpuszczoną czekoladą, pokruszoną czekoladą itp. Wszystkie opcje są pyszne!Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w kubku. Wstawić do mikrofalówki. Nastawić na 2-3 minuty na największą moc i START.Ciasto wyrośnie szybko i około 3-4 cm ponad kubek. Jednak po wyciągnięciu z mikrofali opadnie jak suflet. Trzeba je tylko wystudzić i podać z ulubioną polewą.Dzięki zastąpieniu mąki zmielonymi orzechami ciasto jest wilgotne i bardzo delikatne!