ßßß

Składniki:170 g mąki pszennej1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia170 g miękkiej margaryny Kasi100 g cukru2 łyżeczki cukru wanilinowego3 jajkaŚrodek ciasta:400 ml śmietany kremówki 30%.3 łyżki czekolady w proszku (np. takiej, z której robi się czekoladę na gorąco)1 mały świeży ananascukier puder do posypania i kilka kawałeczków ananasa do dekoracji.
Margarynę Kasię ucieramy z cukrem, cukrem wanilinowym na puchaty krem. A następnie dodajemy jajka i miksujemy. Mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy i dodajemy do ciasta i miksujemy znów.
Ciasto wkładamy i wyrównujemy do małej tortownicy, wykładamy ją papierem do pieczenia. Pieczemy 30 min w 160’C. Po upieczeniu wyjmujemy do przestudzenia, następnie dzielmy ciasto wzdłuż na dwa krążki.


Śmietanę ubijamy, a potem dodajemy czekoladę w proszku i nadal miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na spód ciasta, potem obieramy ananasa i kroimy na kawałki u układamy na kremie. Ja dodatkowo delikatnie smaruje od środka drugą połówkę krążka i nakładam na ciasto. Następnie posypuję cukrem pudrem i nakładam kawałeczki ananasa na górę.
Ciasto przechowywać w lodówce! Najlepiej po zrobieniu odstawić do lodówki na godzinkę.Życzę Smacznego moi mili :)