Wykonanie

Chcę czegoś zdrowego, czegoś słodkiego. Tylko dla siebie. I bez pieczenia, bo szkoda piekarnika na małą kokitkę. Szybkiego, bo chcę teraz. Ach, i pysznego- to najważniejsze.Za dużo wymagań? Niekoniecznie. Wystrczy skorzystać z tego przepisu :)Składniki( 1 porcja)[inspiracja]Ciasto:-
jajko-2 płaskie łyżki
mąki kokosowej-1 płaska łyżka
mąki ryżowej( może być dowolna zbożowa)-1 średnia
marchewka starta na tarce o drobnych oczkach-1/4 rozgniecionego
banana-łyżka gęstego
jogurtu-słodzik/cukier do smaku-pół łyżeczki
proszku do pieczenia-
przyprawa do piernikaFrosting-kilka łyżek kremowego
serka-2-3 krople
aromatu waniliowego-łyżeczka
mąki kokosowej-słodzik/cukier do smakuSkłaniki ciasta dokładnie wymieszać, przełożyć do miseczki/kubka z szerokim dnem i wstawić do mikrofalii na 2-3 minuty( moc 600 W).Składniki frostingu wymieszać.Ostudzone ciasto przełożyć frostngiem. Najlepiej smakuje podane z
miodem lub
syropem klonowym i
orzechami.
