ßßß Cookit - przepis na Sola w pesto/ Sole in pesto sauce

Sola w pesto/ Sole in pesto sauce

nazwa

Wykonanie

Szpinakowe pesto i pomidory to jeden z moich ulubionych pomysłów na szybki, zdrowy` i pyszny obiad. Prezentowałam już wersję z makaronem [klik], dzisiaj coś dla rybożerców
Spinach pesto is one of my favorite ideas for quick, healthy and delicious lunch. I have showed recipe with pasta [click], today something for fish lowers.
Składniki(na porcję)/ingerdients( 1 serving)
-filet z soli*/ 1 sole fillet
-2 łyżki pesto(polecam domowe z tego przepisu)/ 2 Tbsp pesto( I recommand this homemade one)
-kilka pomidorków koktailowych/ few coctail tomatoes
-kilka orzechów włoskich/ few walnuts
-2 łyżki startego parmezanu/ 2 Tbls grated parmesan
Filet ułożyć w żaroodpornym naczyniu, nałożyć na niego warstwę pesto, obok poukładać połówki pomidorków. Piec ok.20 min( zależy od grubości ryby) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni( ja piekłam z termoobiegiem). Posypać orzechami włoskimi i parmezanem
Place fillet in heatproof dish, put pesto on fillet and tomatoes next to it. Bake for about 20 minutes in oven pre-heated to 390F. Sprinkle with chopped walnuts and grated parmesan.
*można użyć dowolnej ryby, szczególnie polecam z łososiem
*sole is optional, you can use your favorite fish( I love with salmon)
Źródło:http://walnut-kitchen.blogspot.com/2012/12/czas-na-rybe.html