Wykonanie
Szpinakowe pesto i
pomidory to jeden z moich ulubionych pomysłów na szybki, zdrowy` i pyszny obiad. Prezentowałam już wersję z
makaronem [klik], dzisiaj coś dla rybożercówSpinach pesto is one of my favorite ideas for quick, healthy and delicious lunch. I have showed recipe with pasta [click],
today something for fish lowers.Składniki(na porcję)/ingerdients( 1 serving)-filet z
soli*/ 1
sole fillet-2 łyżki pesto(polecam domowe z tego przepisu)/ 2 Tbsp pesto( I recommand this homemade one)-kilka
pomidorków koktailowych/ few coctail tomatoes-kilka
orzechów włoskich/ few walnuts-2 łyżki startego parmezanu/ 2 Tbls grated
parmesanFilet ułożyć w żaroodpornym naczyniu, nałożyć na niego warstwę pesto, obok poukładać połówki
pomidorków. Piec ok.20 min( zależy od grubości
ryby) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni( ja piekłam z termoobiegiem). Posypać
orzechami włoskimi i
parmezanemPlace fillet in heatproof dish, put pesto on fillet and tomatoes next to it. Bake for about 20 minutes in oven pre-heated to 390F. Sprinkle with chopped walnuts and grated
parmesan.*można użyć dowolnej
ryby, szczególnie polecam z
łososiem*
sole is optional, you can use your favorite fish( I
love with salmon)